ČOKOLÁDOVO-BANÁNOVÝ CHLEBÍK 🤎
Potrebujeme:
🤎 220g hladkej múky
🤎 100g roztopeného masla
🤎 3 banány
🤎 2 vajcia
🤎 1 vanilkový cukor
🤎 1 kypriaci prášok
🤎 2 PL medu
🤎 2 PL kakaa
🤎 2 ČL škorice
🤎 1 ČL vanilkovej arómy
🤎 1 ČL rumovej arómy
🤎 štipka soli
Postup:
Maslo si roztopíme v mikrovlnke a necháme vychladnúť. Popučíme si aj banány vidličkou na kašičku. Vajcia si v miske vymiešame s cukrom a m
edom do peny. Potom do misky pridáme aj všetky ostatné ingrediencie a vymiešame.
Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie na biskupský chlebíček a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 55 minút.
Dobrú chuť 😍 >>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.
CHIA PUDING S MANGOM 🥭🍮
"Zažite tropickú dovolenku priamo vo vašej kuchyni s mojim chia pudingom s mangom! Osviežujúci, lahodný a plný zdravia - tento recept je perfektným spôsobom, ako začať deň plný energie a dobrých chutí. Skúste ho ešte dnes a prenesiete sa do sveta exotiky! 🌴🥭
Kalórie: 329kcal
👇Pre viac chutných receptov 👇
👉www.simplefreshdelicious.net 👈
Suroviny:
🥭2 zrelé mangá
🥭50
g chia semienok
🥭50 ml mlieka
🥭2 čl vanilkovej pasty
🥭150 g gréckeho jogurtu
🥭kokosové chipsy
🥭čerstvé figy na ozdobu
Postup:
1. Chia semienka nasypeme do misky, pridáme 1 čl vanilkovej pasty a namočíme v mlieku a necháme napučať približne 2 hod.
2. Medzitým si pripravíme mango. 1 Mango nakrájame na drobno, pridáme 1 čl vanilkovej pasty, zohrejeme a následne popučíme, aby nám vznikla konzistencia mangového pyré. Druhé mango nakrájame na kocky a následne vložíme do mangového pyré.
3. Chia puding s mangom servírujeme v pohároch. Na dno pohára dáme vrstvu chia semienok. Na bok pohára pridáme plátok čerstvej figy. Pridáme vrstvu manga. Následne pridáme vrstvu chia semienok. Pridáme grécky jogurt, mango a ozdobíme ešte figami, kokosovými chipsami a podávame.
#TropickáOsviežujúcosť #ChiaPudingSChuťouManga #chia #chiapudding #mangochiapudding #viral #trending >>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.
Deň detí sa blíži 🙂
Ovocné ganache:
108g bielej čokolády
53g ovocné pyré
3g citrón šťavy
21g maslo
9g glukózy
*Zahriať obe šťavy s gkukózou, vyliať na čokoládu, rozmixovať. Pridať maslo a opäť rozmixovať. Nechať prikryté fóliou v chladničke do ďalšieho dňa. Recept mám z knihy, autora už nepamätám, ale cítiť konečne aj chuť ovocia a o to viac ak do stredu makrónky pridáte ovocné pyré uvarené
s agarom 🙂
>>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.
CHRUMKAVÉ GNOCCHI 🧡
Potrebujeme:
🧡 500g neuvarených gnocchi
🧡 5 PL nastrúhaného syra (Grana Padano)
🧡 4 PL oleja
🧡 gyros korenie podľa chuti
Postup:
Do misky si dáme gnocchi, nastrúhaný syr, olej a korenie. Všetko spolu dobre premiešame a pečieme v teplovzdušnej fritéze pri 200°C len 15 minút. Počas pečenia môžete gnocchi premiešať, aby sa upiekli rovnomerne.
Dobrú chuť 🤤
>>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.
REBARBOROVÝ SIRUP 🍹
"Ochutnajte jednoduchosť v každej kvapke s mojim rebarborovým sirupom - skvelým spoločníkom pre vaše najlepšie recepty!" 🍹
👇Pre viac chutných receptov 👇
👉www.simplefreshdelicious.net 👈
Recept tu👇
Suroviny:
🍹325 ml vody
🍹350 g rebarbora
🍹150 g cukru
🍹1 krvavý pomaranč
🍹jahodová mäta
🍹mäta
🍹lístky ruží
🍹maliny
Postup:
1. Rebarboru ošúpeme a nakrájame. Vložíme do hr
nca, zalejeme vodou a privedieme k varu. Varíme asi 25 min.
2. Po uvarení prepasírujeme cez sitko. Pridáme šťavu z pomaranča a cukor. Varíme ďalších 5 min.
3. Odstavíme a pridáme zvyšné suroviny a necháme vychladnúť a vylúhovať na 2 hod.
4. Znova precedíme a nalejeme do fliaš, uzatvoríme.
Takýto sirup používame cca. 2 týždne.
#sirup #homemade #rebarbora
#rebarborovysirup #sezonne #recipes #rhubarb #rhubarbsyrup #trending >>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.
CUKETOVÝ Ṣ̌ALÁT SO ŠPARGĽOU 🥗
"Čerstvý cuketový šalát s jemnou špargľou: Osvežujúci letný pokrm plný zeleniny a lahodných chutí! Objavte recept na mojom chutnom blogu alebo rovno tu." 🥒🌱
Kalórie: 318kcal
👇Pre viac chutných receptov 👇
👉www.simplefreshdelicious.net 👈
Recept tu👇
Suroviny:
🥗2 ks cuketa
🥗100 g zelená špargľa
🥗30 g sladký hrášok
🥗1 jarná cibuľka
🥗15 g maslo
🥗2 PL olivový
CUKETOVÝ Ṣ̌ALÁT SO ŠPARGĽOU 🥗
"Čerstvý cuketový šalát s jemnou špargľou: Osvežujúci letný pokrm plný zeleniny a lahodných chutí! Objavte recept na mojom chutnom blogu alebo rovno tu." 🥒🌱
Kalórie: 318kcal
👇Pre viac chutných receptov 👇
👉www.simplefreshdelicious.net 👈
Recept tu👇
Suroviny:
🥗2 ks cuketa
🥗100 g zelená špargľa
🥗30 g sladký hrášok
🥗1 jarná cibuľka
🥗15 g maslo
🥗2 PL olivový olej
🥗20 g tymian
🥗15 g mäta
🥗30 g jarný šalát
🥗citrónová kôra z 1 citróna
🥗citrónová šťava z 1 citróna
🥗čili papričky podľa chuti
🥗soľ, čierne korenie
Postup:
1. Špargľu umyjeme a prerežeme pozdĺž na polovicu. Cuketu taktiež umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Jarnú cibuľku a čili taktiež nakrájame na jemné plátky.
2. Cuketu vložíme do misky. Pridáme citrónovú kôru z 1 citróna. Zalejeme šťavou z ½ citróna a pridáme asi 1 PL olivového oleja a kúsky čili (množstvo záleží na vás). Osolíme a okorením čiernym korením.
3. Do panvice pridáme olivový olej. Do teplého oleja pridáme špargľu, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Pridáme tymian a šťavu z ½ citróna a opekáme ešte chvíľku. Nakoniec pridáme bielu časť jarnej cibuľky a hrášok a ešte chvíľu opekáme. Tesne pred koncom pridáme maslo a nakoniec zelenú časť cibuľky a hotovo.
4. Šalát servírujeme: Na dno misky dáme špargľovú zmes, pridáme lístky mäty a šalát a premiešame. Nakoniec pridáme cuketu bez dresingu, ozdobíme lístkami mäty, špargľou a hráškom a nakoniec polejeme zvyškom marinády a podávame.
#cuketa #cuketovysalat #foodvideos #foodreels #recipeoftheday
>>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.
KOKOSOVÉ SLIMÁKY 🥥
"Raj na tanieri: Kokosové slimáky, ktoré vás dostanú na výlet do tropického raja! Užite si vôňu, chuť a krehkú šťavnatosť v každom kúsku. Sledujte môj jednoduchý recept a získajte kľúč k exotickému gastronomickému dobrodružstvu! "
Kalórie: 326kcal
👇Pre viac chutných receptov 👇
👉www.simplefreshdelicious.net 👈
Recept tu👇
Suroviny:
Cesto:
🥥600 g hladká múka
🥥2 vajíčk
a
🥥1 droždie
🥥4 PL hnedý cukor
🥥1 bal. prášok do pečiva
🥥100 ml maslo
🥥300 ml mlieko
🥥štipka soli
Kokosová náplň:
🥥250 ml kokosové mlieko light
🥥100 g kokosový cukor od @nutivaci
🥥125 g maslo
🥥250 g strúhaný kokos
Okrem toho:
🥥1 vajce
🥥strúhaný kokos na posypanie
Postup:
1. Múku dáme do misky, pridáme cukor, prášok do pečiva a dobre spolu premiešame. Do stredu urobíme dierku a pridáme trochu teplého mlieka. K mlieku pridáme rozdrobené droždie. Necháme asi 15 min vykysnúť.
2. Cesto vymiešame kuchynským robotom. Pridáme vajíčka a zvyšné teplé mlieko a vypracujeme hladké cesto. Po troche pridávame maslo. Cesto miešame asi 15 min. Cesto necháme vykysnúť asi 1 hod na teplom mieste.
3. Kokosová náplň: Do hrnca nalejeme mlieko, cukor a maslo. Na miernom plameni miešame, kým sa maslo a cukor úplne neroztopia. Nakoniec pridáme kokos a dobre premiešame.
4. Vykysnuté cesto vypracujeme na pomúčenej ploche. Cesto rozvaľkáme na asi 1cm. Na cesto natrieme kokosový krém a cesto zrolujeme. Následne nakrájame a poukladáme na plech vymastený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 35 min. Po upečení posypeme kokosom a hotovo! Dobrú chuť!
#kokos #kokosoveslimaky #kokosoverecepty #FoodieAdventure #foodvideos >>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.
ŠPARGĽOVO-HRÁŠKOVÝ QUICHE 🫛🥧
"Špargľovo-hráškový quiche: ľahký a lahodný recept na domáci quiche plnený čerstvou špargľou a hráškom. Objavte jednoduchý spôsob, ako si užiť jar na tanieri!
Kalórie: 349kcal
👇Pre viac chutných receptov 👇
👉www.simplefreshdelicious.net 👈
Recept tu👇
Suroviny:
🫛100 g zelená špargľa
🫛55 g jarná cibuľka
🫛10 g mladý hrášok
🫛300 g mrazený hrášok
🫛270 g fenikel
🫛5
ks vajcia
🫛250 ml šľahačková smotana
🫛120 g maslo
🫛10 g rozmarín
🫛5 g tymián
🫛4 tenké pláty filo cesto
🫛1 ks červená cibuľa
🫛soľ, čierne korenie
🫛200 g mozzarella
🫛olivový olej
Postup:
1. Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Jarnú cibuľu taktiež nakrájame na tenké pásiky. Fenikel zbavíme lístkov (odložíme na neskôr). Ošúpeme a taktiež nakrájame na tenké pásiky. Špargľu umyjeme a zbavíme tvrdých koncov (buď ju nadlomíme alebo odrežeme nožom). Ak chcete, tak ju môžete aj ošúpať.
2. Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej. Do teplého oleja pridáme fenikel a chvíľku podusíme. Následne pridáme červenú a jarnú cibuľku a taktiež podusíme. Okoreníme soľou a čiernym korením. Nakoniec pridáme 100g mrazeného hrášku, pridáme tymián a znova chvíľu podusíme.
3. Medzitým si pripravíme hráškovú zmes. 200g mrazeného hrášku, smotanu, 1 vajce dáme do mixéra a rozmixujeme, kým sa nám hrášok dobre rozmixuje. Okoreníme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. V druhej miske zmiešame vajcia, taktiež okoreníme a následne pridáme rozmixovanú hráškovú zmes a dobre spolu premiešame. Do zmesi pridáme 100g mozzarelly.
4. Z cesta vyberieme 4 pláty, ktoré položíme na navlhčenú utierku. Pripravíme maslo. Maslo roztopíme v panvici. Rozmarín namáčame do masla a potrieme s ním formu, v ktorej budeme quiche piecť. Pridáme plát cesta a znovu potrieme maslom. Postup opakujeme, kým minieme všetky 4 pláty.
5. Na cesto pridáme podusenú zeleninu a zalejeme hráškovou zmesou. Posypeme zvyšnou mozzarellou a ozdobíme špargľou, mladým hráškom a lístkami z feniklu a pridáme aj rozmarí, ktorým sme mastili filo cesto.
6. Ak máte veľa prebytočného cesta, ktoré vám vystrkuje z formy, odrežte ho nožnocami. Takto pripravený quiche pečieme v rúre vyhriatej na 180℃ približne 40 min. >>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.
Tortička z 2 surovín🍎
Recept:
✒️350g nakrájaných jabĺk
✒️300g horkej čokolády
✒️1 balenie vanilkového cukru
✒️1 lyžička jablkového korenia alebo škorice
Postup:
✒️Jablká si nakrájame na kocky, pridáme vanilkový cukor a jablkové korenie. Zalejeme vodou, aby boli zakryté jablká.
✒️Varíme do mäkka, asi 15 minút.
✒️Preložíme do mixéra, bez vody a vymixujeme pyré.
✒️Čokoládu si roztopíme vo vodno
m kúpeli a pridáme ku pyré. Zamiešame.
✒️Na spodok formy dáme papier na pečenie. Použila som formu, priemer 20cm.
✒️Cesto vylejeme a dáme stuhnúť do chladničky na 24 hodín.
✒️Ozdobime ovocím a podávame so šľahačkou alebo zmrzlinou.
Dobrú chuť!😉
Čas prípravy: 20 minút
#papkaci #dnesjem #dnesvarim #cokolada #jabłka #torta #dezert #jedlopredeti #jedloprenajmensich #jedlopredeticky #babyfood #babyfoodrecipes #babyfoodideas #food #cake #chocolate #icecream #apple #reels #reelsinstagram >>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.
TOFFIFEE COCONUT DEZERT 🩵
Potrebujeme na 5 pohárov:
🩵 500g jemného tvarohu
🩵 160g karamelových sušienok (použila som Rodinné od Sedity, ktoré sú menej sladké než napr. Lotus)
🩵 100g horkej čokolády
🩵 3-4 PL kokosu
🩵 2-3 PL medu
🩵 trochu mlieka
Postup:
Sušienky si rozdrvíme na väčšie kúsky. (Ak budú rozmixované úplne do jemna, budú sa moc lepiť na dno pohára a ťažko vyberať lyžičkou.) Do každé
ho pohára dáme cca 2 PL rozdrvených sušienok.
Tvaroh si vymiešame s medom a kokosom, a vrstvíme na sušienky. Tiež dávame cca po 2 PL tvarohu.
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu a pridáme trochu mlieka. (Takáta čokoláda nestuhne úplne do tuha a ľahko sa bude dať prelomiť lyžičkou.) Čokoládu rozotrieme na vrch tvarohu.
Môžeme dozdobiť kokosovým Toffifee. Dezert necháme stuhnúť v chladničke.
Dobrú chuť 🤤 >>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.
BAGELY S NÁTIERKOU Z ÚDENÉHO LOSOSA 🥯🐟
"Rozlúčte sa s nudnými raňajkami a privítajte chuťovú senzáciu! Ponorte sa do lákavých bagiel s krémovou lososovou nátierkou, ktoré si zamilujete. 🥯🐟 A navyše, majú len 126 kcal."
Spolu s @sportega.cz a @fitness4u.cz sme si pre vás pripravili tento chutný recept. Už nemusíte mať obavy z konzumácie chleba a nadbytočných sacharidov. Pripravte si ten
to jednoduchý chlebík (zmes nájdete na www.sportega.cz) a už nebudete chcieť žiadny iný! K tomu tuto nízkokalorickú nátierku a budete nabitý energiou až do obeda.
Kalórie: 126kcal
👇Pre viac chutných receptov 👇
👉www.simplefreshdelicious.net 👈
Recept tu👇
Suroviny:
Bagle:
🥯150 g low carb chlieb od @topnatur.cz
🥯4 vajcia
🥯150 g crème fraîche
🥯20 g semienok od @grizly.cz
🥯vajíčko na potretie
Nátierka:
🐟200 g Philadelphia balance
🐟85 g údeného lososa
🐟50 g crèmefraîche
🐟1 čl olivového oleja
🐟6 g petržlenová vňať
🐟5 g pažítka
🐟3 g kôpor
🐟citrónová šťava zo ¼ citróna
🐟citrónová kôra
🐟soľ, čierne korenie
🐟bylinky, šalát
Postup:
Bagle:
1. Vajíčka vyšľaháme do peny. Pridáme jogurt alebo crèmefraîche a premiešame. Následne pridáme zmes na nízkosacharidový chlieb.Dobre premiešame.
2. Pridáme 10g semienkovej zmesi a znovapremiešame. Cesto necháme postát 2 min.
3. Z cesta vytvarujeme guličky, ktoré následne pritlačíme a urobíme dierku do stredu.Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkoma posypeme zvyšnými semienkami.
4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 35 min.
5. Po upečení, vezmeme drevenú varešku a rukoväťou ešte zväčšíme dierku. Nechámevychladnúť, prekrojíme a potrieme nátierkou.
Nátierka:
1. Bylinky nasekáme na drobno. Údeného lososa nakrájame na tenké pásiky.
2. Philadelphia syr zmiešame spolu s creme fraiche, pridáme olivový olej a okoreníme soľou, čiernym korením.
3. Následne pridáme citrónovú kôru a citrónovú šťavu a premiešame. Pridáme nadrobno nasekané bylinky (množstvo záleží na vás).
4. Nakoniec pridáme lososa a premiešame. Ak treba ešte dochutíme soľou a čiernym korením, prípadne citrónom. >>>>>
Maximum number of comments was reached. Try later.